От х:

Днес в x:

Взаимна любов: Изкласили не щат да напускат „Климент”

90 "климентовци" се сториха на пистите в Пампорово

Малки и големи момчета и момичета от ОУ „Климент Охридски” Хасково си пожелаха съдбата на вечното дете Питър Пан. Те поискаха да останат в училището, въпреки че някои от тях са в последните класове и догодина щат не щат, трябва да отиват другаде. „Климент” е само основно.

Повод за тази взаимна любов са многото и разнообразни извън класни занимания, сред които най-почитаното е ежегодното зимно ски училище. От 18 години насам стотици „климентовци” се обучават на Пампорово в спорта на Херман Майер и Линдзи Вон. За бъдещите скиори има ски учители, екипировка и разбира се свободни ски писти. И тази година не направи изключение. 90 ученици от 3-ти до 7-ми клас населиха пистите на вилно селище „Малина” в периода 21.02-01.03. Децата бяха разпределени в 6 групи от по 15. На тънкостите с щеките ги учеха Иван Ангов и Красимир Перчемлиев. Още на втория ден начинаещите излязоха на зелената писта, а тези които са за трета година се пуснаха по най-трудните, маркирани с плашещите цветове „червен” и „черен”. Със своите умения „климентовци” обориха иначе сериозното за Пампорово предупреждение „пази се борче, идва скиорче”. За 9-те дни на училището нямаше нито един инцидент. Паданията разбира се не се броят. Накрая някои от учениците побързали да се заявят и за следващата година, без да включат, че тогава вече ще са изкласили

Именно заради възможността за извънкласни занимания директорът Гинка Райчева от години не иска нова паралелка първолаци въпреки неистовия наплив на родители. Още един /5-ти/ първи клас би ограничил извънкласните форми, които децата считали за най-забавни.

Решението на „Климент” е безпрецедентно на фона на останалите хасковски училища, чиито директори следват конвенционалната логика че повече деца значат повече пари.

Г.Христов

Заради ски училището много деца не искат да си тръгват

Обучението продължи 9 дни
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини