От х:

Днес в x:

Принцът и принцесата на Езиковата извозени с Москвич

Принцесата и принца на Езиковата - Кристина Маркова и Недялко Апостолов

Принцът и принцесата на Езиковата гимназия – Кристина Маркова и Недялко Апостолов, бяха извозени с Москвич -407  до школото. Двамата 11-класници от гимназията, както и стотици техни съученици, се събраха пред театъра за традиционния си фашинг. Голяма част от множеството младежи и девойки бяха облечени в атрактивни костюми. Всички представляваха различни народности и родове, тъй като името на фашинга тази година е „Етно 2014 г.“

Някои от тях бяха облечени като индийки, тайландки, хавайки, египтянки и други етноси. Разбираемо някои от учениците, представляващи топлите страни, бяха доста облечени предвид студеното време. 

След като всички се събраха пред сградата на театъра, направиха общи снимки за спомен и потеглиха през центъра на града към Езиковата. Те бяха предвождани от мажоретен състав под музикалния съпровод на духовия оркестър. Шествието бе охранявано от „security” - здравички младежи – ученици с черни тениски от Езиковата. С викове „ГПЧЕ“ /гимназия с преподаване на чужди езици/ и „фашинг“, множеството се отправи към хотел „Аида“, където ги посрещнаха неколцина рокери. Там бе и Москвичът  за принца и принцесата. Останалите продължиха пеша към школото.Повечето от тях с емоция разказваха защо са избрали конкретния костюм. 10-класничката Мария Петрова бе облечена като японка, при това силно гримирана. Младото момиче обясни, че баща й купил костюма във Виетнам. Признава, че е почитателка на китайци, японци и виетнамци. Преди известно време започнала да учи японски език и дори възнамерява да продължи образованието си в Япония. Една година по-голямата от нея Гергана Димитрова пък бе облечена като индианка.

Там в изцяло преобразената спортна зала всички ще празнуват с много игри, номинации, шеги и награди. Ще се вихрят на изпълненията на специалния гост – група „Айскрийм“.

В салона на училището директорката Пенка Делиева ще връчи на принца и принцесата ритуалния ключ, който се предава от поколение на поколение. Чрез него избраниците ще господстват в училището. Опитваме се да запазим традицията, която продължава вече 42 години, обясни Делиева. Според нея чрез този празник учениците се учат на организираност, инициативност, дори се и сплотяват повече.

Анета Кутелова

 
Гергана Димитрова като индианка и японката Мария Петрова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини