От х:

Днес в x:

Обрат! Отмениха оправдателната присъда за убийството на бабата в Корен

Младен Младенов на процеса в Хасково

Оправдателната присъда на Младен Младенов от хасковското село Корен за убийство и изнасилване на 78-годишната Милка Стефанова от селото, бе отменена от Пловдивския апелативен съд. Младен бе признат за невинен от хасковските магистрати на 29 март миналата година, но решението бе протестирано пред по-горната инстанция. Пловдивските съдии го признаха за виновен в убийство по непредпазливост след нанасяне на телесна повреда и изнасилване на бабата и му дадоха 6 години затвор.

Бруталното нападение над самотната старица бе извършено навръх Великден 2011 година. Тя била зверски изнасилена и пребита вечерта на 24 април. Според съдебния лекар д-р Христо Еленски баба Милка е издъхнала от раните си около 1.30 часа след полунощ.

На процеса в Хасково прокурорът Дарина Славова бе поискала за Младен доживотна присъда без право на замяна. Магистратите обаче го признаха за невинен. Адвокати на Младен бяха столичното светило Марин Марковски и хасковският юрист Георги Зарчев.

Защитата успя да убеди съда, че самопризнанията на Младен за убийството са били манипулирани. Най-големият коз на държавното обвинение бе косъм, открит в бельото на старицата, за който се доказа, че принадлежи на младия мъж. Марковски обаче успя да прокара тезата, че косъмът е бил подхвърлен.

Сянка на съмнение за вината на Младен хвърляше и откритото по бельото на възрастната жена петно от биологичен материал, за който ДНК-ескпертизата показа, че не принадлежи на подсъдимия.

След драматичния обрат на процеса в Пловдив съдбата на Младен ще бъде решена от Върховния касационен съд.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини