От х:

Днес в x:

Баща дочу „шепот от отвъдното“ в тайнствени кръгове

Иван Панчев недоумява защо кръговете имат идеална форма

Ябълковският кмет Иван Панчев видя послание от отвъдното в десетки мистериозни кръгове, прояли площ с люцерна в двора на къщата му. Знаците са пълно копие на тези, които се появиха на моравата на боляровско семейство миналата седмица. Тогава фамилията на Ангел и Господинка Вълкови го обърнаха на шега, като заподозрени бяха дори извънземните. Иван Панчев обаче има по-различна и, за съжаление, трагична трактовка.

„Повече вярвам, че тези кръгове са послание от починалия ми син“, промълви бащата, който е преживял мъката да погребе свое дете. 29-годишния Панчо умира при катастрофа в Щатите миналата година, точно на 30-ти април. Отишъл в страната на неограничените възможности на студентска бригада преди 7 години и оттогава всеки ден родителите му го чакали да се върне. Така и не дочакват.

„В същия ден, събота, когато забелязах кръговете, някой звънна в 13.30 на входната врата. Отворихме - нямаше никого. Малко по-късно пак се звъня и пак никой. Късо ли бе станало със звънеца, не знам“, разсъждаваше мъжът. Но има едно наум.

Кръговете се появили буквално за едно денонощие. Със сигурност в четвъртък нямало нищо, а и в петък като че ли ги нямало, припомня си Панчев. В събота обаче налице били близо 50 кръга. Някои от тях са сякаш правени с пергел, идеално кръгли, показва Панчев. Видът им е като на боляровските - изсъхнала по краищата трева и свежа зеленинка в средата. По дебелия 5-6 сантиметра контур се вижда отчетлива плесен. Със сигурност не е гъба, няма открит никакъв мицел, разсъждаваха ябълковци. Няма замесени хербициди. На мястото е била сята люцерна, но точно защото не е пръскано с препарати, посевът не излязъл изцяло и бе размесен с така наречената зимна трева. Че спорите на плесента може да са донесени от вятъра, е възможно, но защо са се подредили в кръг, недоумяваше стопанинът. Едва ли щял да се обади на някого, но прочел за знаците в Болярово, за които Haskovo.net разказа на 19-ти февруари. Тогава решил да сподели и за своите кръгове.

Г.Христов

Кръговете са единични
или в група

Иван Панчев ги приема като послание от починалия си син
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини