От х:

Днес в x:

SMS предупреждава за намеса в търговската регистрация

SMS предупреждава за вмешателство в информационната система на Търговския регистър.

Заради зачестилите напоследък кражби на фирми, от регионалната дирекция на Агенция по вписванията в Хасково припомниха, че в системата им се поддържа услуга за известяване със съобщение по телефона при настъпила входяща регистрация по партидата на търговец в Търговския регистър.

Услугата струва 6 лв. с ДДС към всички мобилни оператори. Срещу символичната сума, абонатът получава 500 кратки съобщения за период от 2 години.

Два са начините, по които става регистрацията. Единият е традиционния-на гише в службите по регистрация в Хасково и Кърджали, както и в Регионалната дирекция-Хасково на Агенция по вписванията.

Другата възможност е да се попълни електронната форма за регистрация на адрес: http://sms.brra.bg/ .

Уведомителните съобщения съдържат информация за подателя на съобщението, уникалния единен идентификационен код /ЕИК/, който се генерира при вписването на новорегистриран субект в БУЛСТАТ и входящ номер на постъпилата в Търговския регистър нова регистрация.

При отпадане на регистрацията, се заличават и събраните лични данни на потребителя, уточниха от Агенцията.

SMS известяването в цялата страна ползват 1894 абонати. 2/3 от тях са се регистрирали по електронен път, а 64 търговци са се абонирали за услугата на гише.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини