От х:

Днес в x:

Клади за фолксвагени в Хасково и Димитровград

Един от изгорелите опели от кладата на 18-ти февруари в Димитровград

3 фолксвагена изгоряха на конвейер в Хасково и Димитровград по късни доби през почивните дни. На прицела на пироманите в двата града попаднаха два Голфа и едно Поло. Край изпепелените возила са намерени остатъци от запалителна течност в пластмасови бутилки, които недвусмислено говорят за палежи. Случаите се разследват от полицията.

Напълно унищожен е Фолксваген Голф, пламнал половин час след полунощ в събота на хасковската улица „Хан Аспарух“ №4. Колата е била паркирана пред дома на собственика Виолета Атанасова и в непосредствена близост до яслата на ОДЗ 18 на ул. „Георги Бенковски. Лумналите пламъци обхванали задния отсек и на невинно Поло, паркирано в съседство, принадлежащо на някой си Красимир. От втората кола са унищожени регистрационната табела, част от задната броня, задния капак и част от панорамното стъкло. Намесата на огнеборците спасила колата.

На следващия ден в култовия час между 2 и 3 сутринта пламва друг Голф, но на „Софроний Врачански“ №1 в Димитровград. Колата е собственост на 19-годишен младеж с инициали Н.Т. Това е втората поредна седмица с опожарени коли в Димитровград, но миналия вторник на прицел бяха опели. Цели три возила от тази марка изгоряха след мистериозен пожар в обичайното време за подобни събития - около 3 сутринта. И там бяха намерени бутилки със запалителна течност. Колите били собственост на автотърговец и току що били внесени в България.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини