От х:

Днес в x:

Държавата отпусна още 300 хиляди на Балкански

Румен Балкански показва мястото на бъдещите подобрения

Бизнесменът Румен Балкански спечели поредния си проект за облагородяване на спортния комплекс на Кенана. Със съдействието на Министерството на физическото възпитание, младежта и спорта и Българска федерация по тенис, президентът на хасковския тенис клуб получи 300 хиляди лева, с които ще бъдат поставени нови седалки, ново осветление, а на мястото на бетонните трибуни на централния корт, ще бъдат изградени 2 съблекални, 2 бани, стая за треньори и мултимедийна зала. До съществуващите футболни терени с изкуствена трева ще бъде направено игрище на многофункционална настилка, където ще може да се играе баскетбол, волейбол и други колективни спортове. Ще бъдат променени входовете и изходите за комплекса.

Проектът е втори, спечелен за една година, след като през 2013-та държавата отпусна средства за модерен спортен възстановителен център. Сумата бе около четвърт милион, но Балкански наля и свои пари, за да закупи уреди и да наеме персонал, включително и спортни лекари, както и да докара лечебна кал чак от Поморие.

Благодаря персонално на Митко Господинов и неговия син Григор, който с успехите си вдигна реномето на хасковската тенис школа, което изигра своята роля и в обновяването на базата, изрично подчерта Румен Балкански.

Г. Христов

Миналата година бе изграден спортно-възстановителен център под съществуващия ресторант
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини