От х:

Днес в x:

Карък №1: Хасковски иманяр спипан заради дрога

Част от спипаното съкровище

Познатият в иманярските среди на Хасково Д. К. бе спипан от полицията с антично съкровище от 180 монети, гривни и произведения на изкуството отпреди няколко хиляди години. Куриозното е, че мъжът бил разкрит, докато полицаите проверявали сигнал за наркотици, свързан с 29-годишния му син К.Д. Дрогата била открита лесно, но покрай сухото отишло и грижливо събираното съкровище.

Акцията на хасковските криминалисти се провела вчера. Полицаите нахлули в апартамента на 54-годишния Димитър на бул. България, като започнали претърсване за наркотици. Скоро били открити 120 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамини и електронна везна със следи от канабис по нея. Сред находките била и банкнота от 200 евро. Огледът обаче случайно засякъл и разглобена двуцевна ловна пушка без полуложа и без идентификационни номера. Усетили, че жилището крие още тайни, ченгетата започнали претърсване сантиметър по сантиметър. Скоро попаднали на тайник, в който били античните монети и редица метални предмети, които при първоначална оценка са датирани от времето на ранната римска империя. Предстои експертиза на специалисти от хасковския исторически музей, за да бъде оценена точната стойност на съкровището. В известен смисъл находката не била изненада, защото 54-годишният Димитър бил познат на органите на реда именно с търговия на предмети от културно-историческото наследство на българските земи. Няма данни обаче да е бил задържан за това.

Случаите са предадени на хасковската прокуратура, като районна разработва откритата дрога, а окръжна - намереното съкровище.

Г.Христов

сн.МВР
Откритата ловна пушка
Всичко започнало от търсене за дрога. Такава била открита заедно с електронна везна
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини