От х:

Днес в x:

Вносен агроном посяга към Агенцията по храните

Кой ще е новият шеф занимава служителите на Агенцията от месеци

Инспекторът от фитосанитарния контрол по границата Кирил Владимиров Делчев е допуснат до финалния етап на конкурса за шеф на хасковската Агенция по храните. На заключителното интервю той ще се съревновава с бившия временно изпълняващ длъжността директор д-р Марияна Шумова. Двамата са изкарали най-висока оценка от писмения изпит, който се проведе миналата година. На него участваха и настоящия вр.и.д. д-р Владимир Хърсев и ветеринарят от агенцията д-р Динко Наков. Двамата обаче явно не са показали достатъчно знания.

По предварителна информация устният изпит ще се проведе в началото на тази седмица. След едноседмичен срок за обжалване ще бъде официално обявено името на победителя. Именно в този период обаче бе обжалван и впоследствие декласиран предишният победител. През есента на миналата година за хранителен шеф на региона бе определен бившия кмет на Любимец Янко Кючуков. След жалба обаче конкурсът бе отменен. Кючуков бил обект на прокурорско разследване за времето на кметуването си.

По неофициална информация агрономът Делчев е с по-високи резултати от д-р Шумова и шансовете му за шефското място се смятат за реални. Кирил Делчев се брои за вносен кадър в структурата, макар че е в системата на министерството на земеделието и храните от повече от 20 години. Преди това обаче службата му „Растителна защита“ бе самостоятелна. Преди три години тя се сля с бившата ДВСК, което прилапа и цял отдел от някогашната ХЕИ. Макар именно този отдел да даде името на настоящата Агенция по храните, всеки извън сферата на ветеринарите от ДВСК се счита в структурата за „вносен“, признават под сурдинка работещите в системата.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини