От х:

Днес в x:

И митничарите ще декларират имущество

Митничарите вече ще декларират имуществото си при встъпване в длъжност в 14-дневен срок. Това предвиждат промени в Закона за митниците, предложени от Министерския съвет, съобщава в "Труд".
Служителите ще са задължат да подават декларации по образец и всяка календарна година до 31 май, както и при напускане на работа. В документа, освен своето имотно състояние, те ще описват и това на съпрузите си, и на пълнолетните си деца.
Декларациите им обаче няма да са публични, каквито са имотните декларации на заемащите висши държавни длъжности, а ще се представят само пред шефа на агенция "Митници". Той ще подготвя и образеца на документа.
В законопроекта обаче няма предвидени нови санкции при закъснение за подаване на декларация, нито при установено разминаване между написаното в нея и декларираното пред НАП.
Законопроектът предвижда още митническите служители да проверяват за плащане на винетни и пътни такси на влизащите през граничните пунктове превозни средства, както и за спазване на разрешителния режим за товарни и пътнически превози. За целта митниците и МВР ще изградят система за обмен на информация.

Източник: http://www.dnesplus.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини