От х:

Днес в x:

Военни, гардове и спортисти мерят мускули, за най-добрия - пържоли

Ива Желязкова показа завидна издръжливост в изпълнението на упражненията

Военни, охранители и спортисти се включиха в люта надпревара по кросфит на Кенана. В импровизираното състезание участие взеха 15 души, 5 от които бяха жени. Въпреки, че целта на изявата беше по-скоро демонстрация на не толкова популярния спорт кросфит, състезателите дадоха всичко от себе си, стремейки се да покажат най-добри резултати.

Организаторите от „Монстър фитнес Каменец“ бяха донесли постелки, пудовки, лостове и други уреди, които използваха по време на състезанието. Участниците бяха разделени в няколко групи. Всеки един от тях трябваше да изпълни комплекс от 10 упражнения, по 50 повторения за мъжете и 30 за жените – 500 м бягане, лицеви опори, коремни преси, набирания, клякания и други. Целта беше комплексът да се изпълни за максимално кратко време. Разбира се, немаловажно бе качественото и цялостно изпълнение на всяко едно упражнение. Това се следеше от фитнес инструктора Георги Дешанов, който наскоро стана шампион по кросфит в Испания. „Целта на днешната изява е да се забавляваме и да покажем на хората, че не е нужно да се затваряме вкъщи или по залите, особено в слънчевите дни, а можем да си направим едни основни упражнения и в парка“. Правим го за удоволствие“, допълни той.

Награда за най-добрия е солиден обяд с пържоли на барбекю, шеговито обянсиха организаторите. „За в бъдеще може да помислим да го превърнем в традиция и веднъж месечно да си носим уреди и да провеждаме такива занимания с повече хора. И по този начин малко да разнообразим ежедневието си“, каза Пенчо Пенчев.

 Анета Кутелова

Инструкторът Георги Дешанов дава разяснения за упраженията
500 метра бягане

Наградата
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини