От х:

Днес в x:

13 °C

ПТП-та се разминаха на косъм и мъгла по Е-80

Въпреки гъстата мъгла и колоните автомобили, някои се решаваха на безумни изпреварвания

Поне три пътно транспортни произшествия се разминаха на косъм по международен път Е-80 в участъка от Брягово до Динево, видя наш репортер. Заради гъстата мъгла повечето автомобили караха с подчертано ниска скорост, но това се оказа проблем за неколцина джигити, тръгнали на рискови изпреварвания. Малко след бряговския разклон в посока Хасково автомобил предприе опасно изпреварване, вероятно не видял, че в насрещното идват не една, не две, а цели три коли. Последва ударно набиване на спирачки от вървящите в своята лента коли, както и от страна на изпреварвания. Престоряването на агресивния водач приключи успешно, но трите насрещни автомобила се разминаха на косъм от възможността да се нанижат един в друг, още повече че двете следващи коли не виждаха изпреварващия и съответно не очакваха рязкото намаляване на скороста от първия автомобил.

Малко преди паркинга на 5-ти километър пък два автомобила с чужда регистрация едновременно изпреварваха пикап. Маневрата на първия завърши успешно, но втория трябваше панически да се прибира в лентата си и се размина на една броня с предницата на изпреварвания. Тир замалко не забърса каруца по околовръстното в района на Ходжова чешма. Като във филм на ужасите немаркираното и лишено от светлоотразители пътно превозно средство изплува от белите вълма и след като опъна нервите на двама водачи се скри обратно в мъглата. В каруцата имаше поне трима души.

Макар официално в Хасковско да няма гъста мъгла/синоптиците дават видимост до 800 метра/ на практика по пътищата се виждаше най-много на стотина метра напред, а на моменти и много по-малко. Явно лишени от инстикт за самосъхранение водачи пък караха без фарове, които са задължителни дори и без да има мъгла, камо ли толкова гъста.

Г.Христов

Това трябва да е мъгла с видимост 800 метра
Трафикът по Е-80 бе натоварен, а колите изплуваха в последния момент
...както и каруците, които по правило бяха без светлоотразители
В града не бе по ясно, а левите завои на "Раковски" бяха още по-рискови
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
23 яну 2021

Случаен виц

Последни новини