От х:

Днес в x:

ПТП-та се разминаха на косъм и мъгла по Е-80

Въпреки гъстата мъгла и колоните автомобили, някои се решаваха на безумни изпреварвания

Поне три пътно транспортни произшествия се разминаха на косъм по международен път Е-80 в участъка от Брягово до Динево, видя наш репортер. Заради гъстата мъгла повечето автомобили караха с подчертано ниска скорост, но това се оказа проблем за неколцина джигити, тръгнали на рискови изпреварвания. Малко след бряговския разклон в посока Хасково автомобил предприе опасно изпреварване, вероятно не видял, че в насрещното идват не една, не две, а цели три коли. Последва ударно набиване на спирачки от вървящите в своята лента коли, както и от страна на изпреварвания. Престоряването на агресивния водач приключи успешно, но трите насрещни автомобила се разминаха на косъм от възможността да се нанижат един в друг, още повече че двете следващи коли не виждаха изпреварващия и съответно не очакваха рязкото намаляване на скороста от първия автомобил.

Малко преди паркинга на 5-ти километър пък два автомобила с чужда регистрация едновременно изпреварваха пикап. Маневрата на първия завърши успешно, но втория трябваше панически да се прибира в лентата си и се размина на една броня с предницата на изпреварвания. Тир замалко не забърса каруца по околовръстното в района на Ходжова чешма. Като във филм на ужасите немаркираното и лишено от светлоотразители пътно превозно средство изплува от белите вълма и след като опъна нервите на двама водачи се скри обратно в мъглата. В каруцата имаше поне трима души.

Макар официално в Хасковско да няма гъста мъгла/синоптиците дават видимост до 800 метра/ на практика по пътищата се виждаше най-много на стотина метра напред, а на моменти и много по-малко. Явно лишени от инстикт за самосъхранение водачи пък караха без фарове, които са задължителни дори и без да има мъгла, камо ли толкова гъста.

Г.Христов

Това трябва да е мъгла с видимост 800 метра
Трафикът по Е-80 бе натоварен, а колите изплуваха в последния момент
...както и каруците, които по правило бяха без светлоотразители
В града не бе по ясно, а левите завои на "Раковски" бяха още по-рискови
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини