От х:

Днес в x:

Загърбваме изкуствените елхи, търсим истински

Малкият Илия Ангелов избра най-хубавата елха

Хората изхвърлиха изкуствените елхи, вече предпочитат живите, твърдят търговци от пазара в Хасково. Те отчетоха и скок в продажбата на естествените зелени дръвчета дни преди коледните празници. Тази година продажбите вървят добре, похвалиха се те.

Цените на живите елхи варират между 10 и 15 лева в зависимост от височината и плътността на короната. Саксийните са малко по-скъпички – 20-тина лева. Поставката за коледното дръвче обикновено се предлага за 2 лева. Ако купиш две от по-скъпите дръвчета - от по 15 лева, да речем, получаваш третото като бонус.

Днес на пазара за елхи бе и Илия Ангелов, придружаван от своите родители. 6-годишното момче внимателно огледа изложените елхи, разгледа ги повторно и посегна към най-хубавата. Баща му я плати, а малкият Илия заяви, че още като се прибере ще се заеме с украсяването й. По традиция под елхата трябва да има и подаръци, но това вече не е задължение на децата.

Докато търговците продаваха живи елхички, група ямболски коледари въртяха друг бизнес. Срещу позиране пред обектива, момците си искаха по левче. Който даде.

Анета Кутелова

Избирането на елха не продължи дълго

Ямболските коледари
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини