От х:

Днес в x:

Лидерът на ПОМАК: Никой от нас няма да отделя територия, да прави анклави

"Не сме сепаратисти, защото някои хора забравиха, че от 2007 г. ние сме е в Европейския съюз, където има общи ценности, но няма граници. Не може да говориш за сепаратизъм на територия, която вече обхваща почти целия континент".

Това заяви пред Нова телевизия Ефрем Моллов, чиято организация ПОМАК подаде сигнал срещу проф. Николай Овчаров.

Хората на Моллов обвиняват археолога, че ги е набедил в сепаратизъм, нещо което отричат и настояват той да докаже.

„Никой от нас няма да отделя територия, да прави анклави и т. н.", категоричен беше Моллов, който разпространява алтернативни тези за произхода на българомохамеданите у нас и ги причислява към отделен помашки етнос.

От неговия институт подадоха сигнал заради думите на професор Овчаров по техен адрес, което му навлече привикване за разпит.

 „Дадохме сигнала от Европейски институт ПОМАК преди малко повече от месец заради изказванията на проф. Овчаров, че сме сепаратистка организация. Това, че ние сме сепаратисти той трябва да го докаже", отбеляза лидерът на новосформиращата се политическа партия ПОМАК.

По думите му трябва да се намери подход и модел за обединение на цялото общество.

„По отношение на историята ще приключим спора, докато част от нашите историци започнат да четат истинската история. Това, което знаем е, че ние сме потомци на персийците", заяви още Моллов и добави : „Не се сърдим на г-н Овчаров, в спора ще се роди истината".

Източник: http://novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини