От х:

Днес в x:

ПОМАК удари професорите Овчаров, Димитров и Марков

Куп любопитни и кой от кой по-скандални въпроси към археолога проф. Николай Овчаров, големия роден историк акад. Георги Марков, директора на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров, възстановената организация "Дружба Родина" и други зададе официално чрез медиите председателят на Инициативния комитет на партия ПОМАК Ефрем Моллов.

Моллов събра журналисти, за да разясни откъде според него идва атаката срещу учредяването на партията му и кой изписва обидите по техен адрес. Лидерът на ПОМАК отправи тежки обвинения към най-активните в кампанията срещу създаването на партията, като ги замаскира като "въпроси".

Български или византийски историк е Николай Овчаров, участва ли в тъмни схеми с иманяри и какво прави с милионите, които получава за Перперикон, попита Моллов.
Каква е връзката между Овчаров и кмета на Кърджали, професор ли е той наистина и в кой университет преподава, продължи с въпросите той.

"Навежда ли се г-н Овчаров на ДПС и целува ли ръка на Ахмед Доган, за да наследи на поста директор на НИМ Божидар Димитров", попита още Моллов. Той поиска да разбера и дали проф. Овчаров е масон и известен ли е в определени кръгове като "Цар Шашман".

В един от малкото моменти, в които обвиненията на Моллов летяха не като въпроси, а като констатация той разкри, че има информация за договорка между Овчаров и Доган, според която археологът е дал обещание да прикрие нелециприятни факти за управлението на своя предшественик Божидар Димитров, когато той бъде пенсиониран и заменен от Овчаров. Запитан има ли доказателства за подобна договорка Моллов отвърна, че разполага с такива и ще ги предостави когато и на когото е необходимо.

Професор ли е наистина "професор" Димитров, подхвана Моллов и самият директор на НИМ. Според справка на ПОМАК Божидар Димитров е само старши научен сътрудник втора степен. Откъде е личното богатство на Димитров, участва ли в тъмни кръгове, масон ли е и знае ли обществото кои са спонсорите му, питаше неуморно Моллов чрез медиите. Той припомни и изказване на Димитров, според което "българите са шибан народ" и попита нормално ли е такъв човек да е директор на Националния исторически музей.

Ефрем Моллов стига по-далеч и отправи "приятелски ултиматум" на министерство на културата до края на годината Димитров да бъде освободен от поста директор на НИМ и да бъде назначена комисия от трима изтъкнати професори, която да направи истинска ревизия на дейността на музея. "В противен случай министерството става съучастник", посочи Моллов.

Той бе категоричен, че възстановената "Дружба Родина", по думите му "бивша фашистка организация" няма нищо общо с оригиналната организация и проф. Георги Марков и компания са "откраднали" марката. Като доказателство за това Моллов посочи, че е разговарял с бивши членове на автентичната и бивша "Дружба Родина", които не били давали съгласие и не знаели за възстановяването.

Срещу ПОМАК се е изправил целия апарат на бившата Държавна сигурност и е дадена поръчка на службите, настоя Моллов. Той бе категоричен, че телефоните му се подслушват, че е следен и разработван в разработка "Баязид" от родните служби.

Милиони са изхарчени за тази разработка, правят се планове и модели, които "да преструктурират нашите икономически, финансови и физически възможности", гарантира на журналистите Моллов и призна, че членовете на ИК на ПОМАК са уплашени включително за физическото си оцеляване.

"Върхът на пирамидата се нарича ДПС", обясни той. Според него "тази партия може да направи с всеки български гражданин, каквото си поиска". Основната цел на ПОМАК е разтурването на модела, наложен от ДПС, според който никой в България за не може да направи нещо, което не е позволено от "мафиотския октопод" ДПС.

ПОМАК ще цели обединение на всички български граждани, независимо от тяхната етническа принадлежност, за да унижощи този октопод, увери Моллов.

На въпрос на news.bg как ще успее да обедини българите, ако все още защитава тезите от своята книга „Има ли бъдеще Велика Булгария или защо бе скрита историята на помаците", в която оспорва делата на бележити фигури от родната история като Цар Борис, цар Симеон, Св. Св. Кирил и Методий и други, наричайки ги "предатели", Моллов отвърна, че написаното в книгата не е свързано с партията или Институт "Помак", а информация от неговия род. Доста неща в историята на България все пак ще се променят, но това ще бъде многогодишен процес, уверен бе Моллов.

Той отказа да приеме и обвиненията в сепаратизъм във връзка с финансовите директор на Институт "Помак" Васил Войнов, който като председател на "Върнете земята на Црънча" пише писмо до институциите с искане Црънча "да премине административно към Гърция".

Според Моллов за 23 години никой не е помогнал на хората в Црънча и те просто да искали да предизвикват вниманието на медиите. Войнов освен това не е член на Изпълнителния комитет на партия ПОМАК и макар да е финансов директор на института също не може да бъде свързан с партията.

Участие в днешната пресконференция взеха и други членове на Изпълнителния комитет, сред които Димитър Маринов - по собствените му думи представител на компактна група български граждани, забравени от институциите, чиито майчин език е румънския и се определят като румънско малцинство. С годините българската държава наричала тези хора роми, цигани, като от днес Маринов се закани, че на подобни твърдения румънското малцинство ще отговаря с искове в съда.

Румънското малцинство се зарадвало, когато разбрало за партия ПОМАК и се включило за да защити правата си и да бъде признато за такова. "Искаме си нашата идентичност", настоя Маринов и призна, че е много обиден на проф. Божидар Димитров, който ги нарекъл цигани копанари и рудари.

Партията ПОМАК не е само на помаците - ние сме православни християни, може би най-старите и най-чисти, увери Маринов и настоя да се спре със спекулацията, че ПОМАК е партия на етническа основа.

Никой отвън не финансира бъдещата партия и най-голямото доказателство за това са разработките, следенето и подслушването, категоричен бе Моллов.

Партията ще се издържа от дарения, тъй като няма да има нужда от кой знае колко пари. "Досега на партиите им трябваха много пари, за да имат лъскави офиси и живот и да купуват гласове", анализира Моллов. Тези партии обаче са създадени отгоре надолу, а при ПОМАК случаят е обратен, увери лидерът на ПОМАК.

За финал той поздрави всички "братя християни" с предстоящия светъл техен празник. "Мюсюлманите също приемаме за пророк Исус и неговите чудеса", настоя Моллов и пожела здраве и добруване на празнуващите Коледа.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини