От х:

Днес в x:

Бъдеща репортерка прави коледна украса в библиотеката

Малката Габи Георгиева направи първия си стендъп за eTV

Малката Габриела Георгиева от 10-та детска градина напира да става репортерка. Днес тя и още десетина деца от забавачката, придружавани от учителки, дойдоха в детския отдел на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“, за да се включат в работилницата на Дядо Коледа.

Малката Габи обаче скочи от стола и напористо попита колежка с микрофон: „Ти репортерка ли си?“. След като получи положителен отговор, момичето сграбчи микрофона и обяви, че иска да стане репортерка. Малко по-късно, удовлетворена от репетицията за бъдещата си професия, Габи се включи в изработването на коледни играчки. Децата бяха разделен на четири група и всяка от тях правеше различен тип украса за елхата – хартиени свещички, шишарки с пластилин и мъниста.

Инициативата в детския отдел на библиотеката продължава вече четвърта седмица. Всеки вторник малчугани от различни забавачки изработват играчки. В края на седмицата те ще бъдат подредени в изложба, обясни главният библиотекар Анна Щилянова.

Утре от библиотеката възнамеряват да направят презентация за първокласници. Подготвена е и викторина на коледна тематика.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини