От х:

Днес в x:

Линейките в готовност да обират пияни от улиците

Празниците понякога завършват и така

Всички 4 линейки в Хасково ще са дежурни за поемането на спешни случаи по време на коледните и новогодишните празници. Обмисля се един екип да бъде командирован за постоянно присъствие в бежанския лагер в Харманли, каза шефът на ЦСМП - Хасково д-р Петя Радева. Режимът на готовност ще е денонощен като всяка Нова година, и както винаги се очаква много работа.

Ако се вземе за база миналогодишната, заетостта на екипите ще бъде осигурена главно от солидно почерпени. В периода от 11.30 до 1.30 часа на 31-ви срещу 1-ви, всеки един от филиалите на ЦСМП-Хасково се е занимавал с пияни. Някои са били прибирани директно от улиците, други от заведенията, където ги е сварил алкохолния чук. Степента на опиянчване е била различна - една част от спешните пациенти е била във фаза „сичко разбирам, ама краката не ма чуват“, за други говоренето е било мисия невъзможна. Особено сложно е било положението с лазещите по тротоара. Главно защото трудно се установява точния адрес. Случаите на тежка алкохолна интоксикация обаче са били единични.

За голяма изненада на парамедиците една солидна част от насмуканите са били жени. Освен пол, меракът към чашката няма и възраст. Къркани са били от 15 до 60 годишна възраст. Както се оказва, едните не знаят, а другите не могат /вече/ да пият.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини