От х:

Днес в x:

Рампите за хора с увреждания почти липсват в Димитровград

Сградата на социално подпомагане разполага с рампа, защото е една от най-посещаваните в Димитровград

На пръстите на едната ръка се броят местата в Димитровград, където има рампи за трудноподвижни хора или такива с увреждания.

Става дума за често посещавани места като обществени сгради, социални и здравни заведения, училища, че дори и детски градини. Това показа проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net в Международния ден на хората с увреждания- 3 декември.

С рампи разполага входа на Социално подпомагане в Димитровград, СУПЦ до Химическата гимназия, както и най-голямото училище в Димитровград - ОУ "П.Славейков".

Съоръжение от този тип, осигуряващо достъп до офисите на НОИ в Димитровград и КНСБ също има, но възрастните хора и тези с движателни проблеми не могат да се качат по етажите на сградата в бившия партиен дом в центъра.

С временна рампа на входа бе и димитровградската църква "Св.Димитър" още преди две години, след настояване на миряни, на които им е трудно да качат стълбите на входа.

Още през лятото общинарите в Димитровград гласуваха да се обследва проект за външен асансьор в сградата на бул."Раковски", където се помещава НОИ.

С друго решение от октомври 2013 година Общински съвет-Димитровград определи да бъде назначена комисия, която да проучи труднодостъпните места за хората в неравностойно положение в Димитровград. Като резултат от нейната работа се очаква доклад с подробен списък на сградите, където е желателно да се подобри достъпа на хората с увреждания.

До тогава обаче за лицата с двигателни проблеми почти непревземаеми остават сградата на Общината, театъра, централната поща на бул."Благоев", както и сградата на Медицинския център и МБАЛ, като се изключи входа за центъра за спешна помощ.

По селата положението на хората от тази социална група също не е по-различно, като изключение прави обновената здравна служба в Добрич, където има рампа.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Рампа имат и в СУПЦ-Димитровград
Зад сградата на Бюрото по труда пред офиса на ЦКБ също има рампа
Специално приспособление за лесен достъп на хората с увреждания няма в Общината
Пощата трудно може да бъде "превзета" от хора с инвалидни колички и двигателни проблеми
С временна рампа е димитровградската църква още от преди две години
Обновената здравна служба в Добрич е за пример, защото е помислено за трудноподвижните хора
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини