От х:

Днес в x:

Алековци с постижения в турнир в информационните технологии

Алековци разказаха за поредните си успехи в турнира по информационни технологии

С куп награди от Националния есенен турнир по информационни технологии "Джон Атанасов" се завърнаха възпитаниците на ОУ "Ал.Константинов" в Димитровград. Състезанието се проведе през изминалите почивни дни в София, а от него Алековци се върнаха с  грамоти в направлението "Мултимедийни презентации".

Участниците са от 5 до 7 клас и е трябвало да разработят собствен проект под ръководството на преподавател. Така на децата се предоставя възможност да изразят своята позиция по проблеми свързани с образованието и заниманията в свободното време, поясни преподавателят Радка Сенкова.

Оригиналност по избраната тема, комплексност и значимост на поставените цели са част от изискванията на журито, което е оценило участниците.

Добромир Зафиров /7 клас/, Веселин Пенев/7 клас/ и Микаела Димитрова от 5 клас са представили проекти под надслов "Докосване до божественото", "Силен дух, мотивация и контрол -маратон" и "Смело напред-с велосипед". Ръководител на техните проекти е била Радка Сенкова. Добромир е получил поощрителна награда за емоционалната си презентация, разказа Сенкова.

Мария Кирева и Явора Жекова съответно от 6 и 7 клас са избрали темите "Небето и небесните тела" и "Български музикален фолклор", като ръководител на децата е била К.Борисова.

С проект под надслов "Как да бъда щастлив тинейджър" са се представили седмокласничките Габирела Жекова  и Ирина Митева под ръководството на Вл.Самарджиева.

От ОУ "Ал.Константинов" се похвалиха и с наградата на Стефани Пейкова от 7 клас в конкурса за е-картичка "СПИН- бичът на ХХІ век"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини