От х:

Днес в x:

Соц-активист директор в „Рилски“, двама за №1 в Механото

Тонка Ченгелова/вляво/ до лидерът на хасковското БСП Иван Станчев

Бившият съперник на Иван Панайотов за шеф на РИО-Хасково Тонка Ченгелова стана новият директор на ОУ „Иван Рилски“ Хасково. Тя бе назначена в началото на тази седмица, след като на 18-ти ноември почина дългогодишният директор на училището Стоил Стоилов. Досега Ченгелова бе помощник директор в ОУ „Любен Каравелов“.

Освен като преподавател, Ченгелова е известна и като дългогодишен соцактивист. Тя бе част от изпълнителното бюро на БСП Хасково, негов секретар, а към момента е само редови член, е видно от сайта на хасковската столетница. Ченгелова бе дълги години началник отдел „Инспектиране и организационна методическа дейност“ в РИО-Хасково. Звездата и там обаче залезе след безуспешен опит да стане шеф на местната просвета през 2007-ма година. Ченгелова дори оспори победата на конкурента си Иван Панайотов, но това не и донесе победата.

Още цари неяснота относно директорите на държавните училища в хасковско, които се явиха на конкурс на 18-ти ноември. Въпреки, че днес изтече и срокът за обжалване на резултатите, от министерството на образованието няма официална информация за имената на победителите. С тях вече избухнаха няколко скандала - в харманлийското помощно училище „П.Р.Славейков“ и хасковското Авто. Последният зрее в друга хасковска гимназия-по Механо и електротехника.

По непотвърдена информация, двама души са получили равен брой точки на изпита в София-настоящият вр.и.д. Милена Михайлова и дългогодишният учител в школото Георги Славов. Краен победител засега не е посочен. По закон в подобна ситуация се гледа кой кандидат има по-високата квалификация. Никаква информация няма за 4-тото школо с липсващ директор-Професионална гимназия „Капитан Петко войвода“ гр. Димитровград

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини