От х:

Днес в x:

Потрошиха джип на антиправителствен политик

Предното стъкло все едно бе пробито от куршум. Стъклото на шофьорската врата бе смляно

Джипът на антиправителствено настроеният политик Данчо Райков бе вандалски изпотрошен късно снощи или рано тази сутрин пред блока му в кв. „Бадема” в Хасково. Черния шевролет е с напълно разбито задно стъкло, предно ляво и пукнато панорамно предно. Освен това са срязани и десните две гуми на возилото. Райков видял в какво състояние е колата тази сутрин в 7 часа и веднага викнал полиция. По думите му обаче не хранел големи илюзии, че виновниците ще бъдат разкрити. Ченгетата му казали, че щом няма нищо откраднато/наистина няма/ става дума за обикновен вандализъм. Вандализмът май наистина стана нещо обикновено, особено в Хасково.

Потърпевшият само сви рамене на въпроса имал ли е проблеми с някой и дали посегателството над колата му е разчистване на лични сметки. „Аз лични проблеми с хората нямам. Консенсусна личност съм и избягвам конфронтациите”, коментира той. Но не изключи деянието да е на политическа основа. Райков е част от „Обединени земеделци”, член на постоянното присъствие на партията и редовно се появява от дясната страна на лидерката Петя Ставрева. Същата, която бе обвинена във всички грехове на света и най-вече в манипулиран нелегитимен вот при избора и за лидер на "Обединени земеделци". Според земеделците атаките са във връзка с ориентацията на политическата форлмация. Тя е ярко антиправителствено настроена и бе една от първите, която афишира публично, че ще търси коалиция с всичко що е дясно и център-от ГЕРБ до Реформаторския блок.

Що се отнася до самия Райков, това няма да му е първия път когато е потърпевш от политическа вендета. През 2007-ма година тогавашния му автомобил Опел бе прострелян с три куршума! Малко по-късно пък до редакциите на медиите бе разпространено писмо, с което бе заклеймяван като изменник на каузата и слуга на ДПС, във връзка с дейността му на общински съветник в Минерални бани. Каузата на Райков пък винаги е била СДС, заради което даже близките му го наричаха приятелски „Данчо седесето”.

Г.Христов

Както и задното панорамно

Десните гуми на джипа бяха спуснати
На паркинга пред блок 7 имало много коли, но нападната бе само тази на Райков
Данчо Райков отдясно на лидерката си Петя Ставрева в "Обединени земеделци"
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини