От х:

Днес в x:

Показват Александровската гробница и Богородица на 15 млн. японци

Екип на японския Travel Channel снима филм за Александровската гробница и „Музейния център на Тракийско изкуство в Източните Родопи“ през почивните дни.

Телевизионерите останаха със зейнали уста пред един от най-ярките паметници на тракийската култура. Александровската гробница е част от 100-те национални туристически обекта и кандидат за ЮНЕСКО. През 2009 г. отвори врати и Музейният център.

За построяването му Япония дари близо 3 милиона долара. Огромният комплекс бе открит лично от японския принц Акишино. Сред най-ярките експонати безспорно са златните апликации (4500-4000 г.пр.Хр.). Заедно с накитите от Варненския некропол и огърлицата от с. Хотница те са едно от трите най-стари златни съкровища в света.

Освен некропола в кадър влязоха и други от забележителностите на южния град.Японците направиха снимки и на монумента "Богородица" на Ямача.

Кадрите от Хасково ще влязат във филм за забележителностите на България.

Японският Travel Channel е част от Turner Group. Има над 4 милиона абоната и се гледа от близо 15 милиона души в Япония. Филмът за забележителностите на България ще бъде едночасов и ще се излъчи през март 2014-та с дванадесет повторения през годината.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини