От х:

Днес в x:

Черпим Хонконг с биовино от Стамболово

Противораково биовино от Стамболово ще представи Хасковския регион на Международното изложение за вина и спиртни напитки в Хонконгот 5-ти до 12-ти ноември.

Гроздовата напитка-мисионер от Хасковско е производство на „Блок Стен БГ Стандарт“ ЕООД.

Хасковският производител е поканен от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, която е организатор на търговската мисия до Китай. В делегацията влизат още 10 български винопроизводители.

Мисията е по проект, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие. Участниците ще посрещне генералният мениджър изложби на Hong Kong International Wine & Spirits Fair 2013 Даун Чан.

Програмата включва провеждане на делова среща с представители на Съвета за развитие на търговията на Хонконг, които ще запознаят гостите с маркетингови услуги. Българските винопроизводители ще участват в семинари и конференции, които са част от съпътстващата програма на изложението.

Целта на срещите е винарите да направят преки контакти с потенциални чуждестранни партньори.

На титулуваното изложение хасковската фирма ще покаже от новото си червено биовино „Токмакли“ от реколта 2012 г., произведено от Каберне Фран, обясни шефът на фирмата „Блок Стен БГ Стандарт“ Йонко Тодоров. Хасковските представители носят в Китай и бутилки „Царева поляна“от Каберне Фран и Каберне Совиньон, в което ЕООД-то участва заедно с Димчо Димитров. И двете вина, чиито производители са част от мрежата на „Новото тракийско злато“, бяха отличени на тазгодишната Винария.

Гроздовият масив в Стамболово е млад. Лозичките са 3-4 годишни. Фирмата е и сертифицирана за производство на биологично чисто грозде. Уникалното при напитките от него е, че съдържат веществото ресвератрол. Това е мощен естествен антиоксидант. Извлича се от някои плодове и от ципата на червеното грозде. Освен че атакува раковите клетки, действа противовъзпалително и намалява кръвната захар. Има и антизастаряващ ефект. Гроздовите напитки, в които се съдържа, действат добре и за сърцето. Затова по една чаша червено вино дневно е препоръчително не само за удоволствие, а и за здраве, съветва Йонко Тодоров.

Фирмата вече работи и върху проекта си за изграждането на шато в Стамболово. Съвсем скоро обещават и специален комплимент за дамите - плодово вино от градините си. В Стамболовско и Кърджалийско фирмата вече има 400 декара, засадени с вишни.

М. Манолова

 

 

 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини