От х:

Днес в x:

Най-евтината Нова година в чужбина е в Истанбул

 

Хасковлии предпочитат да посрещнат коледните и новогодишните празници в България или близките по манталитет държави като Гърция и Турция. Това сподели Десислава Иванова, която е управител на туристическа агенция в областния град.

Освен близостта в нравите ни с гърци и турци, хасковлии вероятно са привлечени от тези страни и заради сравнително по-ниските цени, смятат туроператорите. Някои от най-примамливите оферти са до Истанбул. Една почивка в мегаполиса за три дни излиза доста евтино – 170 лева.

Съблазнителни предложения има и за Гърция. Сред предпочитаните дестинации в южната ни съседка е Корфу, където е скъпичко - тридневен престой в петзвезден хотел струва 450-500 лева. По-евтина дестинация при някои туроператори пък е Атина. Почивка от 23 до 27 декември коства около 350 лева на човек, но може и доста повече, в зависимост от категорията на хотелите.

Сравнително по-евтина е почивката на зимните курорти в България – Пампорово и Боровец, които са най-предпочитани от хасковлии. Харесваме и Банско, но по-малко, вероятно защото е по-далече от първите два курорта. Повечето оператори предлагат пакетни цени за новогодишните празници.

По-предизвикателни, но и сравнително по-скъпи дестинации са европейските столици – Виена, Будапеща и Прага. Почивка с 5 нощувки в някоя от тях например може да излезе около 400 лева на човек.

Някои хасковлии ще посрещнат Нова година и в Дубай, Лондон и Париж, издадоха местни туроператори. В случая обаче става дума за по-големи финансови възможности, признават от фирмите.

Записванията засега са сравнително малко, но по принцип младите хора са по-експедитивни и оставят това за последния момент, допълват туроператорите.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини