От х:

Днес в x:

Общината е готова да посрещне зимния сезон

Общината има готовност да реагира в есенно-зимни условия – решиха общинските съветници на последната си сесия, след като се запознаха с предложения план за действия. Извършена е подготовка  на улиците и пътищата създадена е координация между различните служби, ведомства, организации и общината. Определен и щаб, за действия при аварийни и тежки ситуации. В помощ при взимане на решение, в щаба беше включен и един общински съветник. Тази година това ще бъде Георги Георгиев. Определените от държавния бюджет средства са 70300лв.

Редовната сесия на ОбС беше една от най-кратките. На нея бяха нанесени поправки в две стари решения. Съветниците гласуваха да бъдат продадени чрез публични търгове имоти в землищата на  Първомай, Бяла река, Езерово, Градина и Дълбок извор общо около 20,67дка.

Решено беше да се одобри ПУП който позволява на „ЕВРОПРОДУКТ –МВ“ООД да изгради база за селскостопанска продукция и път до нея в местността „Летището“ до село Градина. Земята, в размер на около 350дка е собственост на инвеститора.

Въпреки че от постоянните комисиите беше обсъден и въпросът за одит на МБАЛ – Първомай и МЦ1, точката не беше внесена и не беше разгледана по време  на заседанието. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини