От х:

Днес в x:

Застраховател опрощава дълг на сираче от Хасково

Чичото на Веселина - Панчо Карамфилов и баба й Софийка Карамфилова

Застраховател опрощава дълг на 11-годишната Веселина Димитрова от Хасково, наследен от покойния й баща. Над малолетнoто момиче висеше борч, който до навършване на пълнолетие може да набъбне до стотици хиляди левове, изчисляват роднините.

Бащата Веселин Димитров загина в катастрофа край харманлийското село Поляново на 7 октомври 2006 година. Разследващите обаче установили, че вината за катастрофата е негова. Освен това в кръвта му е открито наличие на алкохол, което е с 0,04 промила над допустимото. Това дава основание на застрахователите да предявят регресен иск към единствената наследница на загиналия – малолетната Веселина. След близо 3 години съдебни битки, приключили в полза на застрахователя, идва светлина в тунела – роднините съобщиха, че са получили писмо, в което компанията се отказва от предявения иск.

Делото е върнато от Върховния касационен съд за доразглеждане и трябва да започне в Окръжен съд Хасково на 16 октомври. Според запознати се очаква тогава магистратите да прекратят процеса поради отказа на ищеца от претенцията.

Подробности около драматичната история с 11-годишното дете четете по-долу в карето.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини