От х:

Днес в x:

Валят съдийски отводи заради дело на хасковския кмет

Шефката на Окръжния съд в Хасково лично поема кметската тъжба

Двама съдии от Окръжния съд в Хасково са си дали отвод по делото, което кметът Георги Иванов води срещу тримата съдружници в ЕСКОМ. На първата инстанция през юни тази година районният съдия Пламен Георгиев обяви за невинни Шени Делчева, Росен Пеянков и Цветан Рачев по обвинението на градоначалника, че са го оклеветили, а самия него осъди да плати 1500 лева за направените разноски по делото. Решението (тук) на Районния съд обаче бе обжалвано пред Окръжния. Двама от магистратите, на които се паднал казусът, си дали отвод. Това са Боряна Бончева и Стратимир Димитров. Основанията за отводите им са свързани с кмета, научи Haskovo.net .На третото завъртане при случайното разпределение на делата папката се паднала на шефката на Окръжния съд Миглена Тянкова. Другите двама съдии в състава са Недялко Паталов и Милена Петева.

Днес ход на делото не бе даден поради липсата в залата на кмета и неговия адвокат Иван Иванов, който е и председател на Общинския съвет в Хасково. Пред съда бе депозирано писмо от шефа на ОбС, в което пише, че ползва годишен отпуск и се намира в чужбина. По информация на Haskovo.net делегация от община Хасково е на посещение в руския град Шатура.

Кметът Георги Иванов заведе дело за клевета през пролетта на тази година заради две публикации в Haskovo.net - „Хасково остава без интернет и кабелна по вина на кмета“ и „ЕСКОМ: Кметът нагло излъга цяло Хасково“. В тях се твърди, че критичната ситуация с въздушните кабели в града е настъпила по вина на градоначалника, който в продължение на години е осуетявал вкопаването им под земята. След тези публикации градоначалникът се почувствал зле и изпаднал в депресия. Поради това той поиска 50 000 лева обезщетение от тримата съдружници в ЕСКОМ.

На първа инстанция тъжбата му бе отхвърлена. Днешното съдебно заседание на второинстанционния съд бе отложено за 19 ноември.

Тодор Кръшков



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини