От х:

Днес в x:

Хасковските ротарианци отчетоха годината

Валентин Стоянов (със синята риза) останал доволен от свършеното в Хасково

5-те ротариански клуба в Хасково отчетоха дейността си през годината пред дистрикт гуверньора на България Валентин Стоянов днес. На редовната годишна среща на ротарианците в областния град бе констатирана добра работа през годината, бяха набелязани и нови проекти.

В Хасково има две основни ротариански структури – Ротари клуб Хасково и Ротари Аида. Има обаче и две младежки организации, както и дамски клуб.

„Хасково е сред най-старите ротари-градове в България, с 20-годишна история”, отчете Валентин Стоянов. Той допълни, че през годината местните ротарианци са изпълнили няколко значими проекта, както в интерес на местната общност, така и с по-глобален характер.

Българските ротарианци ще се включат като партньор на БЧК в националната акция в помощ на бежанците, каза още Валентин Стоянов. Помощта щяла да бъде както финансова, така и в събиране на дрехи, вещи, продукти, каквото е необходимо.

„Като международна организация ние ще се обърнем към ротари клубовете в арабския свят с молба за помощ за сирийските деца. Смятаме да поискаме учебници, помагала литература на арабски, така че децата на бежанците да не пропускат материал, тъй като учебната година вече започна”, обясни Стоянов.

Тази вечер ротарианците от 5-те хасковски клуба се събират в ресторант Хасково.

Тодор Кръшков       

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини