От х:

Днес в x:

Затворник иска от президента опрощаване на 50 глоби

34-годишният затворник от Симеоновград Георги Ангелов Дончев поиска от президента Росен Плевнелиев да му опрости дълговете към държавата в размер на 4574.52 лв. Сумата е натрупана от 50-тина акта, от присъди, искове от гаранционен фонд „задължително застраховане“, лихви.

Към момента борчлията се намира в затвора в Стара Загора, откъдето е изпратил сърцераздирателно писмо до държавния глава. В него той пише, че семейството му се издържа само от социални помощи и няма никаква възможност да изплати натрупаната сума. За нея в НАП е образувано изпълнително дело.

Наказателните постановления на Дончев са предимно по закона за движение по пътищата, включително шофиране в нетрезво състояние и без книжка. Има актове и от горското за крадени дърва. В дебелия списък с борчове има и неплатени суми по присъди и държавни такси от съдилищата в Харманли и Раднево. Първата му присъда е от 1997 година, когато Дончев е бил едва 18-годишен.

От администрацията на президента са изпратили преписката до Общинския съвет в Симеоновград за становище. При проверката наистина се оказва, че семейството му няма никаква движима или недвижима собственост. Шефът на ОбС Симеоновград Антон Петров обаче внася докладна с предложение да не се опрощават дълговете на затворника. 12 от 13-те общински съветници са подкрепили становището на председателя на ОбС.

Докладната записка е съгласувана с адвоката на ОбС Симеоновград – червената депутатка от Хасково Смиляна Нитова.

Репортаж от сесията на ОбС в Симеоновград можете да видите в новините на ЕTV в 19.30 часа.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини