От х:

Днес в x:

104 нови „климентовци“ пристъпиха школския праг

Първи стъпки по червения килим на знанието

104 първолаци посрещна хасковското училище „Климент Охридски“ за първия учебен ден. Децата ще са групирани в 4 паралелки, които са препълнени до откат - по 26 ученици. От години „Климент“ е едно от най-предпочитаните от родителите хасковски школа. Желаещите и тази година са толкова много, че стигат поне за още една паралелка, но претъпканата база не позволява такъв вариант. 

Новата генерация влезе в класните стаи под арки от разноцветни балони. В името на момента, родителите се преквалифицираха във фотографи и видеоператори. Щракането бе трескаво, защото поне в началото на церемонията бе трудно да се запечата детска усмивка. Видимо притеснени от глъчката, децата стояха като вкаменени и криеха зъбчетата си зад огромните букети. Очичките им шареха да намерят познати лица.

Нещата видимо се отпуснаха след началото на училищното тържество и приветствието на директора Гинка Райчева. Един от най-нетрадиционните директори в Хасково си спести скучноватите напомняния за послушни деца и усърдно залягане над книгите, а вместо това даде рецептата на щастливия ученик-да съхрани спомените от безгрижното минало, да цени настоящето и да вярва, че бъдещето ще е най-добрата комбинация от двете.
Райчева бе видимо развълнувана- днес празнува 20 години, откакто работи в ОУ „Климент Охридски“. „И всеки ден благодаря за това“ допълни с усмивка тя. После с широк жест покани децата, а стотиците балони създадоха усещане за парти.

Дечицата съвсем се успокоиха, когато се озоваха в позната среда. От 5 години насам „Климент“ обявява отворени врати преди началото на учебната година, за да свикнат бъдещите ученици с обстановката.

За първите им стъпки в науката и живота пък ще се грижат учителките Йонка Петева, Марияна Мартинова, Минка Соколова и Галина Николова.

Г.Христов

Впечатления колкото искаш
Нови запознанства - също
Парти водено от юбилярката Гинка Райчева/ със сивата рокля/
Желанията полетяха
Усмивките се появиха
Парти
Класната Йонка Петева повежда за ръка новата смяна

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини