От х:

Днес в x:

Румънец крие сребро в боксерките си

снимка:Митница Свиленград

 Румънец пробва да мине границата между Турция и България като подвижен бижутериен магазин. Той пробва да пренесе в боксерките си един куп сребърни ювелирни изделия.

Гражданинът на северната ни съседка обаче е заловен от проверяващите на ГКПП Капитан Андреево. 27-годишният мъж пътувал в автобус по редовната линия от Истанбул за Букурещ.
Митническите служители обаче решили да извършват личен преглед на пътника и в бельото му са открити 704 грама сребърни накити, като най-голям бил броя на пръстените и обиците. Сребърното съкровище от 40 чифта обици, 43 броя пръстени, 38 медальони, 18 гривни и 13 синджири било увито в два пакета с кафяв скоч.

Според направената от вещо лице експертиза сребърните накити са от висока бижутерска проба 925 и са на стойност около 4 300 лева.

При друг опитотново румънци пробваха да минат нелегално границата ни със сребърни бижута.

На пункта Капитан Андреево пристигнал лек автомобил с румънска регистрация. Водачът и пътниците не декларирали нищо пред митническите служители. След извършена проверка на автомобила в жабката и подлакътника на превозното средство са отрити 1,133 кг сребърни бижута, сред които 56 броя сребърни медальони, 50 броя синджири, 32 броя пръстени, 30 чифта обици и 28 гривни.

В крайна сметка шофьорът на колата признал, че сребърните изделия е закупил в Турция.

Според експертизата на вещото лице стойността на откритите бижута са за около 6 800 лева.
Накитите от двата случая са отнети в полза на държавата, а на нарушителите ще бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева според административно-наказателните разпоредби на Валутния закон. Общото количество на задържаните сребърни накити е 1,837 кг.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини