От х:

Днес в x:

Стрела от Сунгурларе профуча от Димитровград до Хасково

Шабан Мустафа финишира с триумфално разперени ръце

Шабан Мустафа завоюва поредната си победа в лекоатлетическия крос „Ванко Дяков”, който се провежда за дните на Хасково. Традиционното състезание включва пробягване на 14-километрова дистанция между Димитровград и Хасково. Мустафа отвя конкуренцията с близо 3 минути. През миналата година той се състезаваше за Нова Загора, но сега защитаваше честа на Сунгурларе. Това е градче близо до Бургас, някъде вляво. Всъщност по-близо е до Карнобат и също като него е прочут с ракията си. Една сунгурласка обикновена струва 9.20 бутилката, специалната е още по-скъпа.

Не стана ясно дали Шабан ги е използвал като допинг, но той профуча от Димитровград до Хасково за 45 мин и 37 сек. Само за справка, един пешеходец развива скорост от 4-5 км/ч, а бегачи около стадиона на Ямача признават, че навъртат 7 км за не по-малко от 35 минути. Тоест, по линията Димитровград-Хасково биха изостанали толкова, че Шабан може да си вземе душ докато ги чака. Ако преди това не са издъхнали по кошмарното изкачване от Бирената към Хасково.

За чест на всички 34 участници в кроса трябва да се отбележи, че нито един не издъхна. Включително и трима 67-годишни, които си завършиха с прилични времена. Както и 19 годишната Ралица Илиева, която бяга в златната среда и взе първо място при девойките. При жените безапелационно първа стана Таня Димитрова от ПД.

Подгласниците на победителя от Сунгурларе бяха Георги Георгиев от Ямбол и Антон Ангелов от Хасково. Те се водеха в група 18 до 40 години. По възрастните бегачи бяха групирани в други три категории. Константин Латунов от Хасково взе първото място при 40-50 годишните. Величко Димитров от Хасково стана №1 при 50-60 години, а над 60 години шампион стана Васил Николов от Димитровград.

Победителите получиха парични премии, в размер на 200 лв. В генералното класиране всички подредили се до 6-то място получиха пари-180 лв за втория, 160 за третия и така до 100 лв за 6-я.

Г.Христов

34-ма тръгнаха от Димитровград
В Началото е лесно - предимно спускане или по равно
По средата някои почват да окапват
До финала достигат най-добрите - Таня Димитрова №1 при жените
Величко Димитров стана шампион при ветераните
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини