От х:

Днес в x:

Очертаха основните проблеми пред малкия и среден бизнес у нас

Стефан Димитров е регионален председател на КРИБ в Хасковско

Мнения и предложения на своите членове поискаха от ръководството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ във връзка с основните проблеми в сектора на малките и средните предприятия. Искането е в подкрепа на инициативата  на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия  „Бизнесът предлага“, информира регионалният председател на КРИБ за област Хасково Стефан Димитров.

За изпълнението на „Бизнесът предлага” бяха създадени 5 работни групи , които да формулират предложения за ефективни мерки по основни проблеми в сектора на малките и средните предприятия, припомни Димитров. И поясни, че групите систематизираха основните проблеми, които саизведени от проекта на Националната стратегия на МСП 2014-2020 г., изготвен от Министерство на икономиката и енергетиката и представен официално по време на заседание на Консултативния съвет за насърчаване на малките и средните предприятия към МИЕ на 23. 07. 2013 г. 

Част от основните проблеми, които спъват малкия и средния бизнес в страната са: отсъствие на стимулиране за МСП при въвеждането на пазара на «зелени» продукти и услуги; административна тежест при стартиране на бизнес; усложнена и дълга процедура при закриването на фалирал бизнес; липса на пряка комуникация между институциите и бизнеса; Закъснения и забавяния за плащания по обществени поръчки, възстановяване на ДДС,национални и европейски програми и фондове; високи лихвени нива/проценти на заеми до 1 милион евро и заеми над 1 милион евро; Преодоляване на несъответствието между квалификацията на работната сила и потребностите на работодателите от персонал и др.



 

 

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини