От х:

Днес в x:

Греков: Скриха гръцката стока от проверки

На пресконференция в Министерския съвет министърът на земеделието и храните Димитър Греков обяви мерките, които са предприети в защита на българските производители на зеленчуци, съобщиха от правителствената пресслужба.

За съжаление през последните години България е превърната в разграден двор за влизането както на качествена, така и за изключително голямо количество некачествена продукция“, каза Грегов. Той изтъкна, че са направени спешни проверки в няколко тържища и борси. Установени са нарушения както на митническите тарифи, така и на финансовите документи.

Министърът каза още, че с помощта на финансовото и на вътрешното министерство и Агенцията по безопасност на храните са организирани спешни групи на границата и на борсите. „Резултатът е, че почти е изчезнала стоката с гръцки произход на проверяваните борси и в момента се търгува само българска продукция“, отбеляза Греков. Той подчерта, че проверки ще има не само през летните месеци, но и през цялата година. Министърът каза, че ще бъдат разработена и система от дългосрочни мерки - за износа, вноса и за преминаването на храни и на селскостопанска продукция през страната. Греков обяви още, че в най- кратък период ще се направи и звено, което да помогне на производителите за износа на селско стопанска продукция.

haskovo.net 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини