От х:

Днес в x:

Нахална ромка вдига скандал в зоопарка, нарекли я циганка

Покрай текущите си задължения, персоналът в зоопарка трябва да се справя с нахални посетители

Възрастна ромка вдигнала небивал скандал в хасковският зоопарк след като била наречена „циганка“ от един от пазачите в парка. Думата била вплетена в не съвсем любезна подкана, едрата ромка да се разкара от детската люлка на която тя нахално била седнала и...се люлеела, без да и прави никакво впечатление, че люшката вече скърцала жалостиво. 

Жена обаче се обидила на циганка и след като наругала на няколко езика пазача, викнала полиция. Инцидентът завършил с това, че горкия пазач трябвало да пише обяснения в РПУ-то за обида на етническа основа. Това разкриха от ръководството на хасковския зоопарк, на иначе обикновения въпрос „имат ли проблеми с посетителите?“, който зададохме по повод трагичната гибел на един от хасковските щрауси. Животното бе задушено до смърт от хвърлено пакетче чипс, а от зоокъта се заканиха да затегнат мерките за сигурност. „Само дето не стигаме до бой с тях. Псуват ни и налитат на всяка забележка“ оплака се началникът Драгомир Димитров. Крамолата с „ромката“ обаче била върха на сладоледа. Не е известно дали малцинството е предявило съдебен иск за обида, но публичното унижение за пазача е било факт. 

Не е по-добро положението и при опитите да бъдат възпирани посетителите да хвърлят храна на животните. Особено проблемни били тинейджърите. 

На група младежи и девойки им направихме забележка да не хвърлят сладко на маймуните, те пък нарочно минаха през междинната ограда и пак захвърляха бонбони“ казва Димитров. Заради сладкото, на почти всички маймуни са извадени голяма част от зъбите. Развалените кътници пречили на животните да се хранят нормално. 

Нарушителите обаче никога не пробвали да минават зад междинните огради на лъвовете например. С едно изключение - група циганчета /пардон - ромчета/ опитали да хранят отблизо крокодилът Мария и трябвало спешно да бъдат разкарани за да няма инцидент, въпреки че клетката е здраво обезопасена. 21-годишният нилски крокодил е човекоядец и за три години от пристигането си в зоопарка е увеличил размерите си с 50 %. 

Най-новото попълнение на зоопарка е чифт папагали от породата „кралско жако“. Двойката струва 3 000 лв, а причината за високата цена е, че папагалите са говорящи. Това обаче ще стане след към 4 месеца, когато пернатите навършат 7 м. Редкия вид е доставен от зоопарка в Добрич. Очакваните с интерес южноамерикански лами ще пристигнат в понеделник.

 

Г.Христов

 

 

 

 

 

Най-сговорчиви са майките с деца
Макар че мъниците още се изкушават да хранят животните
Детският кът, който станал арена на ожесточен сблъсък преди няколко дни
На една от тези люлки се настанила масивна ромка
Някои искали да хранят отблизо човекоядката Мария
Най-новите попълнения-говорящи папагали от породата "Кралско Жако"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини