От х:

Днес в x:

През юни: Нова социална услуга заработи в Димитровград

60 потребители ще могат да ползват Звеното за социални услуги в Димитровград

От началото на месец юни в Димитровград започна работа Звено за социални услуги в домашна среда. То е организирано в рамките на проект, насочен към лица и деца с увреждания, и самотно живеещи възрастни хора от града, коментира ръководителят на разработката Любомир Филипов.

Вече са назначени 24 домашни санитари, социален работник, медицинска сестра и организатор на труда, като те ежедневно ще предоставят почасови грижи на 60 потребители. Целта е да бъде подобрен бита и обслужването на хората с увреждания и самотно живеещите лица, които често имат и здравословни проблеми, поясни Филипов.

Точно година - до 31 май 2014 г. ще продължи работа звеното за услуги в домашна среда, като стойността на проекта е 190 000 лв.

Кандидатите за потребители ще могат във всеки момент да подават необходимия пакет документи, без да са обвързани със срок. Това са рискови социални групи, при тях динамиката е голяма- влизат в болница, гостуват при роднини в други населени места и необходимостта от грижи отпада, затова е добре да могат от тях да се възползват други с такава необходимост, коментира още Любомир Филипов.

Към момента 80 са подалите документи за потребители. След оценка от местната дирекция „Социално подпомагане” 60 са одобрените. засега Звеното за домашни услуги ще обхваща само нуждаещи се на територията на Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини