От х:

Днес в x:

80 деца ще се учат на скаутски живот в Истанбул

80 ученици от община Кърджали ще се учат на скаутски живот в Истанбул. Това става за седма поредна година в Международния скаутски лагер в Гаазиосман паша, Истанбул. Това съобщи Ширин Сюлейман, директор на дирекция „Хуманитарни дейности" в общинската администрация. Децата са във възрастовия диапазон от 5 до 8 клас и ще летуват в южната ни съседка от 15 до 20 юли.

В момента община Кърджали изпраща уведомителни писма до директорите на учебните заведения, които трябва да извършат селекцията на бъдещите скаути. База за това е успех, поведение, награди и социален статус.

До 12 юни е срокът, в който трябва да бъдат изпратени до община Кърджали списъците на желаещите ученици. Предвижда се след одобряването на кандидатурите да бъде проведена среща с родителите им.

Вече седма година деца от община Кърджали летуват в скаутския лагер Гаазиосман паша, Истамбул. След пристигането на групите още през първия ден започват занятията им. През следващите дни момчетата и момичетата се учат да преодоляват различни препятствия, получават полезна информация за ориентиране в непозната среда, провеждат се часове по плуване, езда, стрелба с лък и др. Скаутският лагер е с продължителност една седмица.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини