От х:

Днес в x:

Хасковски гимназисти влизат в час с данъците

Ученици от 42 паралелки в 4 хасковски гимназии, СОУ „Васил Левски“, ПМГ, Гимназията по туризъм и СОУ Паисий Хилендарски“, вече знаят много повече за това кой, кога и защо плаща данъци и осигуровки в България. Знанията те придобиха след като експерти от офиса на НАП влезнаха като учители в часовете им.

Лекциите бяха част от кампанията на НАП и образователното министерство „Влез в час с данъците“, която през изминалите 5 месеца посредством срещи, презентации и консултации даде полезна информация на младите хора за данъчната и осигурителна система у нас, и се опита да промени мисленето им за необходимостта от събиране на приходи.

Най-голям интерес сред учениците предизвикаха темите за сезонното наемане на младежи, разликата между трудов и граждански договор за работа, какви са щетите от неиздаването на касови бележки и как да отличават служебен от фискален бон.

Кампанията на НАП приключва в края на учебната година - 30 юни с онлайн конкурс, в който ученици от цяла България без ограничение във възрастта, могат да изпращат свои писмени, фото или видео материали на тема „Данъците, без които не можем“. Състезанието се провежда във Facebook страницата на проекта на НАП на интернет адрес https://www.facebook.com/profile.php?id=100000141406830&ref=tn_tnmn#!/vlezvchas?fref=ts

Жури от известни личности, сред които Графа, Димитър Рачков, Мария Игнатова, Део, Любен Дилов-син и други ще определят най-добрите ученически творби и ще присъдят наградите – два iPhone 4S, два iPad Wi-Fi и два Kindle paperwhite. Участникът, събрал най-много гласове на публиката с харесвания във Facebook ще спечели съответно Ipod Touch.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини