От х:

Днес в x:

Градина дари пари за първия рожден ден на сираче

Децата от градина №3 пускат своя дар за малката Елица

Хасковската ЦДГ 3 днес дари пари за 1-я рожден ден на малката Елица, която остана сираче още при раждането си в началото на юни миналата година. Поради липса на пари и човек, който да се грижи за бебето, овдовелият и баща я остави в дом „Майка и дете“ с обещанието да си я прибере, когато си стъпи на краката и малката поотрасне. 41-годишният Сергей Емилов удържал на думата си. Елица е вече вкъщи и се готви да отпразнува първата си годинка на белия свят. За нейният щастлив рожден ден, децата от ЦДГ 3 благотворително пяха и рецитираха стихчета, а накрая пуснаха плик с пари в специалната кутия. Тя ще бъде връчена на таткото утре, точно в 11 часа пред магазин DM, който е съучастник в инициативата.

За случая Haskovo.net ви разказа още през миналата година. Поводът бе кулинарната акция предприета от децата на ОУ „Климент Охридски“, където учи сестричката на Елица, 4-класничката Виргиния. Децата от целия начален курс на школото превърнаха кухните си в сладкарски цехове и заедно с родителите си приготвиха стотици кексове, торти и сладки, които продаваха благотворително на междучасията. Акцията получи такъв мащабен отзвук, че в училището се отбиваха и напълно непознати хора, както и ученици от други училища. Сладките пък се откупуваха на солидни цени. Парите бяха дарени на бащата за да се подпомогне издръжката на ученичката му. По молба на наши читатели, спомогнахме и за откриване на банкова сметка в помощ на зачернения родител.

Инициативата обаче не приключила след кулинарния базар. В събирането на средства се включили и деца от други хасковски училища и детски градини. Произведените от тях предмети в кампанията „Шарен Великден“ бяха продавани с цел набиране на средства. На касите на магазини DM, пък поставили специална кутия за дарения. Именно в нея бе пуснат и пликът на ЦДГ 3. Никой не знае колко точно са събраните средства през последните месеци, но колкото и да са – са от сърце, подчертаха организаторите.

Г.Христов

Децата пяха и рецитираха по случай деня на детето
Дарителската акция бе пред магазин DM, който е съорганизатор на инициативата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини