От х:

Днес в x:

Маскират контрабандни цигари като кексчета

снимка: Агенция " Митници"

Контрабандни цигари замаскирани като кексчета откриха митническите служители на МП Капитан Андреево. Пипиросите били подредени в кашоните за сладкиши. На тях проверяващите се натъкнали при проверка на лек автомобил Фолксваген „Транспортер“. Возилото с пловдивска регистрация пътувало от Турция за България.

В багажника на колата действително имало кашони с опаковани малки кексчета. От няколко кашона обаче вместо сладкишите митничарите извадили 690 кутии безакцизни цигари от различни марки.

От обясненията на пътуващите в автомобила две жени и двама мъже от Пловдив станало ясно, че цигарите са купени от Одрин за лична употреба. На нарушителите са съставени актове за опит да бъдат пренесени стоки, за които се дължи акциз през държавната граница, без знанието и разрешението на митническите органи.

Митническите служители коментират, че куфарните търговци продължават да крият контрабандни цигари на най-невероятни места: в питки за хляб, в кутии за натурални сокове, кафе и захарни изделия, в кутии от баклава.

От началото на месец май до сега митническите служители на МП Капитан Андреево задържаха над 400 000 къса цигари и 227 кг. тютюн за пушене. Две трети от това количество са иззети от 423 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. Останалото количество е открито по метода на анализа на риска при щателни митнически проверки, като са съставени общо 100 акта.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини