От х:

Днес в x:

Най - проспериращото хасковско училище навърши 45 години

Младите строители на "Иван Асен II" облагородиха двора на гимназията с макет на Асеновата крепост

Най-проспериращото в последните години хасковско училище, гимназията по Дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II", навърши 45 години. За разлика от другите хасковски школа с десетилетна репутация, Дървото имаше незавидна слава, която видимо придоби блясък през последните години. Възходът бе отбелязан и от началникът на образователния инспекторат Иван Панайотов, в кратко слово към възпитаниците на гимназията, на рожденото им тържество в зала "Недялка Симеонова" снощи.

Прогресът на школото е видим в разширената и модерницирана материална база, привличане на доказани преподаватели и все по-нарастващи успехи на учениците му. При това не само в традиционния майстърлък на мебели, зидарии и паркове, а и в общообразователни предмети, доскоро запазени територии на реалните и профилирани гимназии. Училището може да се похвали и с неповяхваща спортна слава, допълвана през годините в редица спортове.

ПГДС „Цар Иван Асен II” отбеляза своя юбилей на 16-ти май, а на следващият ден бе тържествено открит и макет на Асенова крепост. Символът е почит към делото на патрона на гимназията, великият български цар Иван Асен II. Асеновата крепост е поставена до другият емблематичен български паметник – църквата „ Св. 40 мъченици”, чийто макет бе изработен миналата година. Творбите са дело на клуб „Модерни строители” по проект ” Да направим училището привлекателно за младите хора”. Архитектът на групата и постройките е учителят Георги Станков.

Дори и на рожденият си ден, училището не смогна да награди всичките си заслужили Ръководство призира с юбилейна книжка и стипендия от 100 лв победители от национални състезания по професионално обучение и подготовка.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини