От х:

Днес в x:

Делото за расисткото убийство пак отложено

Станимир Колев в съда

За пореден път бе отложен днес процесът за убийството край село Крум. Подсъдим е 22-годишният Станимир Колев от Димитровград, който е обвинен в убийство по расистки подбуди. Отлагането този път бе по молба на експертите, които поискаха повече време за изготвяне на заключението си.

Становище от патолози бе поискано заради спор за момента на смъртта. Трупът на 66-годишния Георги Минков бе открит на 27 февруари миналата година от помпиер край река Марица. Самото убийство обаче станало няколко дни по-рано, когато Станимир излязъл сутринта от дома си с идеята „да убие някой циганин“. По пътя край реката той бил забелязан от униформени полицаи, които дори го откарали с патрулката до Ябълково. Жестокото убийство било извършено на връщане.

Според някои от свидетелите температурата този ден била много под нулата. Според метеорологичната сводка пък е било значително по-топло. Това е от съществено значение за определянето на момента на смъртта. Това наложи и назначаване на тройна съдебно-медицинска експертиза. В комисията влизат хасковският съдебен лекар д-р Христо Еленски и двама патолози от Стара Загора. Те обаче поискали повече време, за да извършат експертизата. Никой от тримата лекари днес не дойде в съда, поради което не бе даден ход на делото.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини