От х:

Днес в x:

Турски тирове препълниха паркингите по Е-80, реват че ще фалират

Турски тирове препълниха паркинга Клокотница

Турски тирове претъпкаха паркингите по цялото протежение на Е-80. Поне 100 тира се бяха наредили като сардели в паркинга на Клокотница и прииждаха още. По информация на Haskovo.net абсолютно същото е положението и на останалите паркинги. За разлика от тези на 5-ти километър и край Харманли обаче, на Клокотница тираджиите дори нямаше къде да идат по нужда. Камо ли да си вземат нещо за ядене и пиене. Някои разпънаха походни примуси и започнаха да готвят „каквото Бог дал“ както се изрази изселникът от Момчилград Исмаил. Човекът кара за истанбулска фирма.

Проблемите му бяха определени като „бял кахър“ от Сали Ибрахим, превозвач от гр. Коня, нейде от Анадола. Човекът карал птиче месо от Босна и Херциговина за родината си. За да го държи годно в топлото време, надул на макс всички хладилни инсталации в камиона. „Харча повече нафта отколкото при пътуване“ изплака човекът, който също е изселник от България, но от Шуменско. Според него, турските тираджии са подложени на невиждан тормоз из целия континент. В Европа/турчинът май не ни броеше да сме оттам/ ги гонели по тахограф, за задължителните почивки на шофьорите. В България пък се скъсвали да ги проверяват за техническа изправност. Снощи например, родното ДАИ му натресло акт за спирачките. От актове и преразход на нафта, комшията излизал на червено и щял да фалира. И всичко това заради българската блокада на границата.

Припомняме, че от два дни родни превозвачи блокираха всички гранични пунктове за Турция в знак на протест, че турските власти ги бавят умишлено на тяхна територия и им налагат редица изкуствени ограничения. Едно от най-абсурдните е изискването българските тирове да да влизат в Турско с не повече от 550 литра гориво в резервоара.

Българите блокираха границата само за камиони. От тази сутрин обаче, стотиците задържани, предимно турски тирове, направиха жива верига и спряха подхода както на леки коли така и на рейсове. Пред Капитан Андреево вече има опашка от десетки километри, затова полицията е получила нареждане да отбива идващите камиони на предходните паркинги.

Г.Христов

Непрекъснато прииждаха още
Никой не знаеше колко ще продължи чакането
Всички бяха бесни
Особено Сали Ибрахим, който карал птиче месо за Коня
Исмаил го даваше по-философски и бе решил първо да похапне
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини