От х:

Днес в x:

Труп изкара акъла на второкласници от „Вапцаров“

Криминалисти разпитват детето, което видяло трупа

Трупът на неидентифициран мъж, захвърлен в храсталаците на бившите военни поделения до ОУ „Вапцаров“, стресира двама второкласници натъкнали се на ужасяващата гледка. Тяло на гол мъж било проснато по гръб сред храстите, с разперени ръце и крака и с риза хвърлена на главата му. Децата толкова се изплашили, че хукнали до двора на близкото училище с писъци „чудовище, чудовище“. На място отишъл лично учителят по физическо Георги Ванчев, който водил часа си в двора. Учителят потвърди разказаното от децата, като добави, че според него мъжът е над средната възраст - на 50 и няколко години. Никой от махалата не го познавал, но пък лицето на загиналия било закрито. 

Зловещото откритие станало около 11 часа. Тогава второкласниците Смаил и Григор влезли да берат сливи в малката горичка, в горната част на бившето военно поделение. По едно време Григор се отклонил по нужда. Малко по-късно побледнял повикал Смаил. След като разгласили находката, двете уплашени деца побягнали към домовете си. Час по-късно, вече поуспокоени, момчетата свидетелстваха пред пристигналата полиция. Районът бе отцепен, чакаше се пристигането на следово куче. Съдебния лекар д-р Христо Еленски и специалисти от криминалната лаборатория обследваха тялото. 

По първоначални данни, няма следи от престъпление. Човекът е бил с дълги нокти, видимо неподдържан, вероятно клошар, предположиха хора от разследването. Полицаите си имаха повече проблеми не със събиране на уликите, а с удържането на любопитното множество, главно деца, да влезнат и видят на място тялото. Слуховете никнеха като гъби след дъжд. Група дечурлига на видима възраст 12-13 години разправяха, че снощи до 1 след полунощ на това място нямало нищо. Според друг младеж от квартала, някой е носил тялото и после го е захвърлил. Тинейджърът разви интересна теория позовавайки се на изронения нисък каменен парапет пред храсталаците, който до вчера си бил цял. Версията му е, че тоя който е носил тялото е бил нисък, защото се е качил със зор и съборил няколко тухли. Той /тинейджърът/ , който бил висок нямало да има никакви проблеми. Заради лингвистичните дебри на турско-българският език не стана ясно дали момчето е видяло/чуло нещо или просто развива въображението си.

Случая се разследва.

Г.Христов

Трупът бе под гъсти храсти в района на бившето военно поделение
Полицията отцепи района, главно за за пази местопрестъплението от децата
Криминална лаборатория бе мобилизирана в търсене на улики
Полицаите чакаха следовото куче
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини