От х:

Днес в x:

  „Харманли в песни и багри” от май до юни

Снимки, свързани с живота в Харманли или на харманлийци- кореняци и техните приятели, издирва местната администрация. Темата на конкурса е :„Харманлийци и приятели за своето бъдеще”. Условието за участниците е снимките им да бъдат разпечатани на хартия в размер А4 или А3. Фотосите могат да са цветни или черно-бели. Всеки може да покаже по 3 снимки. Освен с фотоси, харманлийци и техните приятели могат да се включат по темата с произведения на изящното, приложно-декоративното изкуство, мултимедийни проекти, и с видеоклипове. Срокът за представянето им е до 10 май.

Изложението е в рамките на второто издание на „Харманли в песни и багри”, което ще се проведе от 1-ви май до 2-ри юни. Проектът е с финансовата подкрепа на Оперативна програма за “Регионално развитие”.

В първия ден програмата включва постановки на местни театрални групи. 18 е началния час на хоровия фестивал «Хармония».

На 1-ви юни в Градска градина за 11 ч. е обявено и официалното откриване на културния форум. 15 минути по-късно започва арт-пленерът «Харманли- моят град». В 11.30ч. на откритата сцена празникът продължава с музикално-артистични изпълнения «Хармония в Харманли» с участието на местни вокални и танцови групи.

На 2-ри юни в 17.30 ч. е откриването на изложбата «Харманлийци и приятели за своето бъдеще». В 19.00 ч. финалът е с рок-концерт на откритата сцена в Градска градина.

М.Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини