От х:

Днес в x:

Пак "Стоп" за ВЕИ-тата

Производството на електрическата енергия от възобновяеми енергийни източници – вятърни и соларни централи отново е ограничена с разпореждане на Електроенергийния системен оператор.

Заради нареждането, EVN България Електроразпределение от своя страна ще разпореди на всички фотоволтаични и вятърни електрически централи в Югоизточна България, с присъединена мощност над 30 kW, да ограничат мощността си с 40%. Стопът ще бъде сложен за времето от 11:00 до 17:00 часа в събота, на 13 април. Целта на ограниченията е поддържането на баланс между производство и потреблението на електроенергия в страната.

При установяване на неизпълнение на оперативното разпореждане от даден обект от  EVN предупреждават, че  ще преустановят принудително достъпа на този обект до електроразпределителната мрежа за времето на ограничението.

Същият принцип вече беше приложен преди седмица, когато отново дружеството получи оперативно разпореждане от ЕСО. При анализа на производството и товаровите профили на всичките 624 ВЕИ централи по време на ограничението на 6-ти април са засечени 10 централи, които не са спазили нареждането за спиране на работа. Те са били изключени дистанционно. Неспазване на разпореждането е констатирано и за 225 централи, които все още не са осигурили система за мониторинг на производството.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини