От х:

Днес в x:

Експлозия в офис на Western Union  в Орфей

Офис на Western Union в Орфей бе гръмнат тази сутрин около 5.30 часа и вероятно ограбен. Нападението е станало светкавично. По непотвърдена информация офисът е бил охраняван от СОТ, но нападателите се изнесли още преди пристигането на охранителите или близките патрулки. Защото се е чуло надалеч.

Според възрастна жена, живуща на близката улица Ком e гръмнало така, че тя подскочила в леглото. Не видяла обаче нищо от терасата на близкия си блок. Офисът е непосредствено до пощенския клон в Орфей и се пада твърде ниско и в гръб, за да е могла очевидката да забележи каквото и да е. Не известно какво и колко е откраднато.

Полицията е отцепила района и извършва оглед. Очаква се пристигането на ДОТИ, които трябва да огледат мястото за още взривни вещества. Няма данни за пострадали. Щетите са счупени стъкла и 2 кв.метра окачен таван.

Според непотвърдена информация чейндж бюрото, в което е имало гише на Western Union, е собственост на 49-годишния Валентин Кузев, който притежавал поне още няколко чейндж бюра. Развивал бизнесът си в Димитровград, но отскоро стъпил на хасковския пазар. Орфейското му чейндж бюро е работело по-малко от месец. Една от версиите, които се разследват е, че взривът е дело на конкуренти.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини