От х:

Днес в x:

РЗИ: Д-р Богданов няма вина за смъртта на 5-годишния Стефан

 
Д-р Жоро Богданов

Джипито д-р Жоро Богданов няма вина за смъртта на 5-годишния Стефан от Криво поле. Това установила проверка на Регионалната здравна инспекция след трагичния случай в детската градина на селото през март тази година. Експертизата на съдебния лекар д-р Христо Еленски показа, че момчето е починало след спукване на киста на кучешка тения в черния дроб.

Близките на детето обаче отказаха да повярват в това и твърдяха, че Стефан е бил здрав. През февруари дори минал през преглед и задължителни изследвания, защото забавачката не работела предишните два месеца и всички деца трябвало да се изследват, преди да да влязат отново в детската градина. Тези изследвания обаче не могат да засекат болестта, категоричен бе тогава съдебният лекар.

След трагичния случай от здравната инспекция се самосезирали и проверили лекарската практика в селото. Нарушения не били установени. Попитани дали при задължителните профилактични прегледи, които се правят всяка година, не би трябвало да се установи коварната болест, от РЗИ обясниха, че и при тези прегледи това няма как да стане. Единственият шанс болестта да се хване навреме, е била евентуални оплаквания от родителите или от самото дете. Тогава се назначават специални изследвания, уточниха от здравната инспекция в Хасково .

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини