От х:

Днес в x:

В Автото майстори: Регулират запалване на фиат за 56 сек

Сръчният ремонт по двигателите обезпечи победата на Автото

Гимназията по автотранспорт спечели регионалната олимпиада „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, в която се състезаваха ученици от Пловдив, Карлово, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Крумовград, с. Виноградец и разбира се Хасково.

С най-голям принос за успеха е сръчността на младите ни монтьори, които показаха завидни умения и бързина при ремонт и настройки на автомобилни двигатели. Рекордът бил при задачата за регулиране момента на запалване на FIAT. Хасковлийчетата се справили за 56 секунди при средно време минута и половина. Отлична бързина и прецизност били постигнати и при смяна на ангренажен ремък на дизелов двигател, регулиране топлинна хлабина на клапаните на бензинов двигател, баланс на автомобилното колело.

Накрая се доказаха и зад волана – управляваната от тях учебна Мазда летеше като совалка из полигона, без да допусне нито една грешка. Преди това пък, за успокоение на бъдещите участници в движението, демонстрираха отлично познаване на правилника за движение по пътищата.

Сумарният резултат от теоретическите и практически изпитания отредиха на хасковската гимназия първо място в състезанието. Отборът ще стяга куфари за Казанлък, където ще е националния кръг на олимпиадата от 25 до 27-ми април.

Автото се почерпи за победата с откриване на собствена картинг писта. Очертаното с автомобилни гуми трасе бе тествано с два карта, заети от хасковския картинг клуб. Автото се кани в скоро време да се сдобие със собствени машинки. 

Г.Христов

Журито призна хасковското превъзходство
Шампионите от Автото
Майсторско кормуване
И друг вид майсторлък
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини