От х:

Днес в x:

Михалевски: Някой трябва да потърси сметка на ГЕРБ за престъпленията им

Ние предлагаме коренна промяна в политиката.

Това каза Димчо Михалевски от БСП, в студиото на "Панорама". В предишните 4 години бяха направени над 4 млрд. лева нови дългове, продължи той. Правителството закриляше олигархията. Монополите ръководеха държавата. Хората обедняха Това е картинката в момента в държавата. Хората са бедни и много добре знаят как са живели преди и как живеят сега, категоричен беше той. Ние се грижехме за доходите на хората и това беше наша основна задача. ГЕРБ заслужават да им се търси сметка за всичките престъпления, които извършиха за последните години, обясни Михалевски.

Той коментира и подновяването на депутатските листи в БСП. Радикалната промяна трябва да стане и в политическите партии. Този процес няма да е лек и за нашата партия, обясни Михалевски. Тези избори няма да бъдат равни, защото ГЕРБ имат много по-сериозен финансов гръб. Ние се надяваме те да бъдат честни, каза той. Сергей Станишев постъпи почтено, като обяви, че няма да става премиер.

Михалевски разкри и плановете на БСП при евентуално спечелване на изборите. Нашият първи акцент ще е икономиката. Трябва да я рестартираме. Тя беше смазана от произвола на държавата. Основното е да търсим пазари за нашата продукция и инвеститори отвън, обясни той. Бюджетът също може да генерира допълнителни приходи и да се отпускат помощи за най-бедните слоеве на населението. Доходите също ще бъдат основна цел в нашата програма. В момента има пазарен екстремизъм и ние трябва да въведем солидарността. Тя е много важна. В последните три години и половина беше стимулирана сивата икономика и борбата срещу нея, също е важна цел за нас, завърши той.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини